Blogger Widgets

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Λαμπρά εγκαίνια με την "υπογραφή" του Ιωάννη Καποδίστρια



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Διεπιστημονικού Κέντρου Διαλέξεων του Δήμου Αχαρνών, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, παρουσία των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Ιλίου,Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Άνθιμου και Αθηναγόρα .

Το εγχείρημα του Δήμου Αχαρνών να δημιουργήσει και να λειτουργήσει από καθηγητές-δημότες, με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, το κέντρο δια βίου μάθησης "ΔΙΚΕΔΙΔΑ" έχει συναντήσει την ανταπόκριση της κοινωνίας, που απ'ότι φάνηκε από την αθρόα συμμετοχή στα εγκαίνια αποζητούσε μια τέτοια πρωτοβουλία. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος: "Μέσα στην έρημο αξιών και ιδεών που ζούμε στις μέρες μας η σκέψη για το Διεπιστημονικό Κέντρο ήταν επιτακτική ανάγκη για την πόλη μας".

Από την πλευρά της, το μέλος της επιστημονικής επιτροπής -εκπαιδευτικός Ρένα Κουμπούρη έκανε μια σύντομη παρουσίαση του κέντρου, τονίζοντας ότι η ύπαρξη του Διεπιστημονικού κέντρου ξεκίνησε ως ιδέα, πριν από ενάμιση χρόνο και από την πρώτη στιγμή έχαιρε της αμέριστης συμπαράστασης του Δήμου και σχεδιάστηκε με γνώμονα τις αρχές της δια βίου μάθησης. Την επιστημονική επιτροπή του Δημοτικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελούν καθηγητές με ακαδημαϊκά προσόντα οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τη διδασκαλία των μαθημάτων της ειδικότητάς τους.

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος δεν ξέχασε ν΄αναφερθεί στη σημασία του δήμου Αχαρνώ κατά την αρχαιότητα και στην πολιτιστική κληρονομία που κουβαλά. Παράλληλα, μίλησε για το έργο του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, τον οποίο χαρακτήρισε λαμπρό ιεράρχη.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθηνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος συνεχάρη το Δήμο Αχαρνών για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν λαμπρά παραδείγματα σε μια εποχή που επιχειρείται η "υποδούλωση" της ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού.Ο Σεβασμιότατος μίλησε, όμως και για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς η εκδήλωση συνδυάστηκε με την πρόταση που θα συζητηθεί στην Ιερά Διαρκή Σύνοδο για την αγιοκατάταξη του Καποδίστρια.

Γι΄αυτό το θέμα μίλησε και ο συγγραφέας του βιβλίου "Ιωάννης Καποδίστριας:Ο Άγιος της πολιτικής", Ιωάννης Κορνιλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις κλειστές πόρτες που συνάντησε και την αδιαφορία που εισέπραξε για
την έκδοση του βιβλίου το οποίο βγάζει στην επιφάνεια ανέκδοτο υλικό για τον πρώτο κυβερνήτη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" οι βουλευτές Ν.Δ Αθ.Μπούρας, ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου,
ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, κληρικοί, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.