Blogger Widgets

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έχε γεια Αρχηγέ !

Η παράδοση του πηλικίου της Σχολής των
 Ευελπίδων από τον Διοικητή της Σχολής,
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Βελεγράκη,
στον Αντιστράτηγο κ.Τσέλιο Αθανάσιο
Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2014, την τιμητική  τελετή παράδοσης-παραλαβής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της πατρίδος μας, απ' τον Αντιστράτηγο πλέον κ.Αθανάσιο Τσέλιο, στον νυν Α/ΓΕΣ κ. Μανωλά Χρίστο.

Είχα την τύχη και ευλογία να γνωρίσω τον Στρατηγό Αθανάσιο Τσέλιο και να διακρίνω τις δύο βασικές αρχές που πρέπει ο κάθε Έλληνας Στρατιώτης να έχει στο νου και την καρδιά του. Χριστό και Πατρίδα. Θα θυμάμαι πάντα τα συμπληρωματικά του λόγια: "Και την Κυρία Θεοτόκο..."
Τα είπε όλα και προσπάθησε για όλα.
Ο Αντιστράτηγος κ.Αθανάσιος Τσέλιος
παραλαμβάνει το πόνημα του συγγραφέα κ.Ιωάννη
Κορνιλάκη με τίτλο "Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγιος
της πολιτικής
Άφησε τον Ελληνικό Στρατό σε αξιοθαύμαστη ετοιμότητα. Το λιγότερο που εγώ μπορούσα να του προσφέρω ήταν το πόνημά μου "Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγιος της πολιτικής". Η συγκίνησή του απερίγραπτη. Η αγάπη του για τον Άγιο Κυβερνήτη και ιδρυτή της Σχολής των Ευελπίδων, Ιωάννη Καποδίστρια, μοναδική.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής, - πού αλλού;- εκεί στη Σχολή των Ευελπίδων.

Εύχομαι και ο νέος Α/ΓΕΣ κ. Xρίστος Μανωλάς να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής. Άλλωστε η συγκίνησή του κατά την διάρκεια της ανάγνωσης της ημερησίας διαταγής του, καθώς και η τριπλή αναφορά του στον Πανάγαθο Θεό και στην Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία, πιστεύω ότι θα τον καταστήσουν ήδη άξιο συνεχιστή.

Έχε γεια Αρχηγέ...

Με εκτίμηση και σεβασμό
Ιωάννης Κορνιλάκης

Ο συγγραφέας κ.Κορνιλάκης Ιωάννης, παραδίδει στον Αντιστράτηγο κ.Τσέλιο Αθανάσιο, συλλεκτικό χαρτονόμισμα των 500δρχ που φέρει την προσωπογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια

Ο Αντιστράτηγος κ.Τσέλιος Αθανάσιος με τον Πρόεδρο της Ελαίας ιερομόναχο
π.Γεώργιο Αλευρά και τον Δ/νων Σύμβουλο της Ελαίας κ.Κορνιλάκη Ιωάννη, σε αναμνηστική φωτογραφία

Ο Αντιστράτηγος κ.Τσέλιος Αθανάσιος κρατά το μικρό αντίγραφο της "Παναγίας ΙΝΩ ΩΣΙΝ ΕΝ της Πατριωτίσσης"