Blogger Widgets

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Άγιος της πολιτικής στη Σχολή Ικάρων

 Το οδοιπορικό της Ελαίας συνεχίζεται για ακόμη μία φορά. Αυτή τη φορά στη Σχολή Ικάρων με τη διάλεξη του συγγραφέα του Αγίου της πολιτικής κ.Κορνιλάκη, που πραγματοποιήθηκε την 19η Ιουνίου 2014 στην αίθουσα "Νικόλαος Σιαλμάς". Οι αυριανοί Ίκαροι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας άκουσαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον  τα πάντα για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. 


Ο δε ενθουσιασμός των σπουδαστών της Σχολής αποτυπώθηκε στο έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες προς τον κ.Κορνιλάκη, που τους παρουσίασε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τον μοναδικό Έλληνα Κυβερνήτη, αλλά και που αφιέρωσε την επετειακή εκδήλωση στον ήρωα-πιλότο Νικόλαο Σιαλμά, που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Η ομιλία του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στη Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2014. Η ομιλία αυτή είναι η έκτη κατά σειρά από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος. 



Ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) κ.Ανδρεσάκης Βασίλειος και ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος κ.Σαπαντζόγλου Παντελή, τίμησαν με πλακέτες που φέρουν τον θυρεό της Σχολής, τον ομιλητή κ.Κορνιλάκη Ιωάννη και τον Πρόεδρο της Ελαίας, Αγιορείτη Αρχιμ. π.Γεώργιο Αλευρά. Ο κ. Κορνιλάκης ανταπέδωσε από την πλευρά του την τιμή, με το συλλεκτικό πόνημα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής", προς τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Σχολής.





Επίσης οι αρχηγοί και οι πρωτεύσαντες σπουδαστές εκάστου έτους της Σχολής Ικάρων, παρέλαβαν επίσης από τα χέρια του κ.Κορνιλάκη το συλλεκτικό πόνημα, με μία ξεχωριστή και προσωπική αφιέρωση για τον καθένα.




Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών: Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α) στις 4/4/2014, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ) στις 14/4/2014, Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στις 2/5/2014, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) στην Θεσσαλονίκη στις 6/5/2014, Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.Π) στην Θεσσαλονίκη στις 30/5/2014, Σχολή Ικάρων στις 19/6/2014. 
Το πρόγραμμα των αναρτήσεων στο διαδίκτυο: 2/9 (Σ.ΕΘ.Α), 5/9 (Σ.Ν.Δ), 9/9 (Σ.Σ.Ε.), 16/9 (Σ.Σ.Α.Σ.), 22/9 (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.) και 27/9 Σχολή Ικάρων.