Blogger Widgets

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ. ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS

Ο π.Γεώργιος σε παλαιότερη επίσκεψη στο Ναύπλιο,
 βαστώντας την Ελληνική σημαία,
στο φρούριο του Παλαμηδίου,
του οποίου ο Φρούραρχος στρατιωτικός Θ.Γρίβας
 παρέδωσε τα κλειδιά επάνω σε ασημένιο δίσκο,
 στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος
Ιωάννη Καποδίστρια, με την άφιξή του (1828).
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια το γερμανικό περιοδικό Focus, δημοσίευσε ένα άρθρο που περιείχε ειρωνικούς υπαινιγμούς για τους Έλληνες.Το άρθρο του περιοδικού με τίτλο "Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας", έγραφε:

«Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούργια προβλήματα
Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.
Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.
Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούργιο Άγιο όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ για τους καρκινοπαθείς.
Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας».


Τέσσερα χρόνια μετά τη δημοσίευση του παραπάνω άρθρου και σε στιγμές κρίσιμές για τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα, παραμονές της εθνικής εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και του ηρωικού ΟΧΙ στα ναζιστικά στρατεύματα, μια ομάδα στρατιωτικών- προσκυνητών βρέθηκαν στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, όπου φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής, από τον πνευματικό της σκήτης Ιερομόναχο π.Γεώργιο Αλευρά. Εκεί ο π.Γεώργιος, ως μοναχός του Αγίου Όρους και ως πρόεδρος της Ελαίας, μίλησε στους στρατιωτικούς για το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει με την ευλογία του Αγίου Πορφυρίου τα τελευταία χρόνια. Αρχικά με τη δημιουργία της εικόνος της Παναγίας της Πατριωτίσσης, ως η παρακαταθήκη του Αγίου Πορφυρίου και ως σύμβολο για την ενότητα του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας, μέσα στην αλήθεια του Ιησού Χριστού, αλλά και την προβολή του ιδανικού προτύπου του πρώτου μεταβυζαντινού ηγέτου και αληθινά Ορθοδόξου Χριστιανού, του Αγίου της πολιτικής και πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.


Το πόνημα του κ.Ιωάννη Κορνιλάκη
και η εκπλήρωση των παρακαταθηκών
του Αγίου Πορφυρίου για τα πολιτικά δρώμενα
 της Ελλάδος αλλά και του Γέροντος Παϊσίου
 για την προβολή του ιδανικού ηγέτη.
Ο π.Γεώργιος αναφέρθηκε στο μνημειώδες συγγραφικό έργο του κ.Ιωάννη Κορνιλάκη με τίτλο "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής", όπου με τη χάρη του Θεού έφθασε σε χιλιάδες Ελληνικά χέρια, από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς ηγέτες και βουλευτές, από τους εκκλησιαστικούς ηγέτες Ελλάδος και εξωτερικού, από όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας , μέχρι τα χέρια του πιο απλού Έλληνα και Ελληνίδας, του πιο απλού στρατιώτη. Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι και η πιο τρανή απόδειξη και ίσως η μοναδική, που αποτελεί απάντηση στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού FOCUS όπου καταλήγει συμπερασματικά ότι οι Έλληνες δεν έχουν βρει κάποιον Άγιο ως πρότυπο για τους πολιτικούς. Το έργο της Ελαίας, όπως ανέφερε ο π.Γεώργιος είναι η εκπλήρωση της παρακαταθήκης του Γέροντος Παϊσίου όπου έλεγε ότι "είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου προς μίμηση για τους πολιτικούς ηγέτες, αλλά και για υποβοήθηση του λαού να αποκτήση ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των κυβερνητών του Έθνους μας".

Ο π.Γεώργιος αποκάλυψε την προφητεία του Αγίου Πορφυρίου που έλεγε ότι: ¨Το μοναστήρι μου θα επηρεάζει τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδος" και σαφώς δεν εννοούσε τους τοίχους κάποιου μοναστηριού, αλλά τα παιδιά του Αγίου Πορφυρίου και τις παρακαταθήκες τις οποίες είχε αφήσει. Έτσι και το πόνημα ο Άγιος της πολιτικής του κ.Κορνιλάκη, είναι ουσιαστικά η εκπλήρωση της προφητικής παρακαταθήκης του Αγίου Πορφυρίου για τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδος.



Κλείνοντας ο π.Γεώργιος έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, αφού όλοι μας φταίξαμε για τη σημερινή κατάσταση. "Δεν θα πρέπει να κατηγορούμε τους πολιτικούς" ανέφερε χαρακτηριστικά, "αλλά να δούμε χαρακτηριστικά πού φταίξαμε ο καθένας από εμάς και διορθώνοντας ο καθένας τον εαυτό του, θα μπορέσει να ενωθεί και με τους άλλους... Αν σκεφτόμαστε όπως οι φιλόσοφοι Έλληνες και οι Άγιοι και οπλιστούμε με πίστη και αγάπη στον Ιησού Χριστό και στην Κυρία Θεοτόκο, οι Έλληνες θα βγούμε από την κρίση γρήγορα. Οι Έλληνες είναι ζωντανοί, η Ελλάδα ζει".


Ελαία και Ένοπλες Δυνάμεις. Τα λόγια περιττά. Ο ένδοξος Ελληνικός στρατός αγκάλιασε τον Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από το έργο της Ελαίας.