Blogger Widgets

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η σημερινή πολιτική κατάσταση

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στον SportNews 90,1FM της Λάρισας και στην εκπομπή "Ακροβάτες του ονείρου" του Πέτρου Ιωάννου".

Στην εκπομπή, ο κ.Κορνιλάκης μίλησε για όλους και για όλα. Για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τα αίτιά της, την σημερινή πολιτική κατάσταση, την κατάσταση στην παιδεία και επίσης στις αδιαμφισβήτητες συγκρίσεις που προκύπτουν, ανάμεσα στο ιδανικό πρότυπο, του μεγαλύτερου ηγέτου που ανέδειξε ο τόπος, τον Ιωάννη Καποδίστρια και το σημερινό σαθρό πολιτικό σύστημα που παραπαίει.
Ο κ.Κορνιλάκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στη διαφορά μεταξύ Έθνους και κράτους, λέγοντας ότι τα έθνη είναι εκείνα τα οποία φτιάχνουν τα κράτη. Το Ελληνικό κράτος σήμερα έχει πεθάνει αλλά το Έθνος των Ελλήνων ζει, ανέφερε ο συγγραφέας, λέγοντας ότι από αυτό το Έθνος μπορεί να ξανακτιστεί το κράτος.

Ο κ.Κορνιλάκης προέβλεψε ότι η κρίση θα συνεχιστεί βαθύτερα γιατί βαθύτερα είναι και τα αίτιά της και ότι θα έρθει η στιγμή που οι Έλληνες θα αναζητήσουν ένα νέο Καποδίστρια, ένα γιατρό, που όπως οι ξεσηκωμένοι Έλληνες μέσα στο χάος και την καταστροφή ζήτησαν το 1827 τον ερχομό του Ιωάννη Καποδίστρια με μία Εθνοσυνέλευση για να γιατρέψει τα πάθη τους, έτσι και σήμερα οι Έλληνες θα αναζητήσουν ένα νέο Καποδίστρια στα χνάρια του Ιωάννη Καποδίστρια αφού πρώτα θα εννοήσουν τη σημασία της θυσίας του.