Blogger Widgets

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

O Άγιος της πολιτικής δίπλα στους Εφέδρους Αξιωματικούς

Το οδοιπορικό της Ελαίας και του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας συνεχίζεται, μέχρι όλα τα στελέχη τους από όλους τους κλάδους και τις βαθμίδες, γνωρίσουν αυτόν τον πατέρα του Ελληνικού Έθνους και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Άγιο της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια.

Αυτή τη φορά σταθμός ήταν ο Βόλος και ένας Σύλλογος που μετρά 70 χρόνια ζωής. Ο Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν.Μαγνησίας προσκάλεσε στην επετειακή του εκδήλωση συμπλήρωσης των 70 ετών παρουσίας, τον συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη, ούτως ώστε οι Έφεδροι Αξιωματικοί του Βόλου να γνωρίσουν από την πιο έγκυρη πηγή που υπάρχει αυτή τη στιγμή τον Ιωάννη Καποδίστρια. 
Άλλωστε το πόνημα του συγγραφέα με τίτλο "ο Άγιος της πολιτικής" που περιλαμβάνει τις ανέκδοτες επιστολές του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προς το αναγνωστικό κοινό, να ανακαλύψει μέσα από τη γραφίδα του Καποδίστρια αλλά και τους παραλληλισμούς του συγγραφέα, όχι μόνο για το πώς χτίστηκε η πατρίδα μας μέσα σε 3 χρόνια εκ του μηδενός αλλά και τον ίδιο τον μοναδικό χαρακτήρα του Κυβερνήτη.



Μετά την διάλεξη του ο συγγραφέας παρέδωσε προς τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Ν κ.Καραδήμα  Κωνσταντίνο, το πόνημά του για να κοσμεί τη βιβλιοθήκη του συλλόγου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου  βράβευσε με το πέρας της διάλεξης με τιμητική πλακέτα τον συγγραφέα και δ/νων Σύμβουλο της Ελαίας κ.Κορνιλάκη  και τον Πρόεδρό της και αγιορείτη μοναχό αρχιμ. π.Γεώργιο Αλευρά παραδίδοντάς του εικόνα του Αγίου Νικήτα, προστάτου Αγίου του Συλλόγου.







Επιμέλεια: Κωστούλας Βασίλειος
Φωτογραφία: Αρβανίτης Μάριος