Blogger Widgets

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Παναγία "Ίνα Ώσιν Εν" η Πατριώτισσα-Ένα παγκόσμιο σύμβολο για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Βλαδίμηρο Πούτιν



Παναγία "Ίνα Ώσιν Εν" η Πατριώτισσα

Ένα παγκόσμιο σύμβολο για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Βλαδίμηρο Πούτιν
"καὶ ἐγὼ τὴν δόξαν ἣν δέδωκάς μοι δέδωκα αὐτοῖς, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν ἐσμεν" (Ιωαν. 17,22)


Η τελευταία παρακαταθήκη του Ιησού στους ανθρώπους ήταν να γίνουν ένα. Δυστυχώς 2.000 χρόνια αυτό δεν επιτεύχθηκε. Σήμερα υπάρχει μία εικόνα σύμβολο, που υπενθυμίζει και θα υπενθυμίζει στο εξής, την παρακαταθήκη του Ιησού για ενότητα. Σήμερα υπάρχει μία εικόνα της Παναγίας με δύο συμβολικές ονομασίες. "Ίνα Ώσιν Έν" και "Πατριώτισσα". Ενότητα και Πατρίδα. Ενότητα απέναντι σε ένα παγκόσμιο σύστημα που διαχωρίζει. 


Πατρίδα επίγεια, πατρίδα εθνική, μα κυρίως πατρίδα επουράνια, η Άνω Ιερουσαλήμ. Εάν υπάρξει επίγεια ενότητα της πίστεως, οι άνθρωποι θα καταστούν συγκάτοικοι στην Άνω αιώνια Πατρίδα.
Πριν 10 χρόνια εμπνεύστηκε-φιλοτεχνήθηκε-αγιογραφήθηκε, η εικόνα της Παναγίας "Ίνα Ώσιν Έν" η Πατριώτισσα που ευλογεί την ενότητα του κόσμου, απ' το πιο ταπεινό σημείο του Αγίου Όρους τα Καυσοκαλύβια. Τα Καυσοκαλύβια που πρωτοεπισκέφθηκαν δύο σύγχρονοι Άγιοι γέροντες, ο Άγιος Πορφύριος και ο Άγιος Παΐσιος. Δύο Αγιορείτες Άγιοι στενά συνδεδεμένοι πνευματικά με δύο Αγίους Γέροντες της Ρωσίας τον Γέροντα Δημά και τον Γέροντα Τύχωνα. Αντίγραφα της συγκεκριμένης εικόνας παραδόθηκαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και στον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.Κύριλλο.





Πριν περίπου 6 περίπου χρόνια φιλοτεχνήθηκε-αγιογραφήθηκε η Ρωσική εκδοχή της εικόνας της Παναγίας "Ίνα Ώσιν Εν" της Πατριώτισσας. Οι διαστάσεις της, ο συμβολισμός της και η μεγαλοπρέπειά της, ταιριάζουν με το Ορθόδοξο Χριστιανικό πνεύμα του Ρωσικού λαού. Φιλοτεχνήθηκε για να κοσμήσει και να ευλογήσει την Αγία γη της Ρωσίας. Φιλοτεχνήθηκε για να προσφερθεί με αγάπη και αίσθημα ενότητας στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Βλαδίμηρο Πούτιν, στην Εκκλησία της Ρωσίας και τον Ρωσικό λαό. Ένα αντίδωρο αγάπης από την Ελλάδα στη Ρωσία, για τη συνδρομή της πριν από 185 χρόνια στην Εθνική μας Ανεξαρτησία (1830). Ένα αντίδωρο αγάπης απ' την Ελλάδα για τη Ρωσία με σπουδαιότερο καταλύτη της ενότητος, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού Έθνους, Ιωάννη Καποδίστρια.
Η Παναγία η Πατριώτισσα στον Ι.Ν Παναγίας της
Παντάνασσας στο Πεντάγωνο
Το ταξίδι της συγκεκριμένης εικόνας ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου 2015. Ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Παντάνασσας, στο χώρο που στεγάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, εκεί που χτυπά η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας την υποδέχθηκε. Σε αυτό τον Ιερό Ναό εισήλθε η Κυρία Αρχιστράτηγος των Ουρανών και σε αυτό το Ναό ψάλθηκαν οι πρώτοι χαιρετισμοί προς χάρη Της. Στο συγκεκριμένο Ναό εψάλλει και ο αποκλειστικά δικός Της ύμνος, "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια". 


Υποδοχή της Παναγίας Πατριώτισσας στον Ι.Ν Παναγίας
Σουμελά στο Μενίδι του Δήμου Αχαρνών
Με συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας η εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε την 1η Μαρτίου 2015, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στο Δήμο Αχαρνών και Θρακομακεδόνων στην Αθήνα. Tην εικόνα υποδέχθηκε με ύψιστες τιμές ο σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας. Είναι αναμφισβήτητο ότι όταν οι Ουρανοί σχεδιάζουν και εκτελούν το σχέδιό τους οι άνθρωποι μένουν να παρατηρούν με έκσταση. Ανθρώπινος νους δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει την είσοδο της εικόνας σε έναν Ναό που προσκυνούν περίπου 50.000 Ρωσόφωνοι στην Αθήνα, τη συγκεκριμένη ημερομηνία, που ο παγκόσμιος Ορθόδοξος κόσμος εορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας. 




Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μία από τις μεγαλύτερες Χριστιανικές εορτές. Τη συγκεκριμένη μέρα πριν 1.173 χρόνια, το 842 μ.Χ, επικράτησε η νίκη της Εκκλησίας του Χριστού. Τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρξε η νίκη των Ιερών Εικόνων στο Βυζάντιο. Η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα και ο Πατριάρχης Μεθόδιος, προσκύνησαν τις Ιερές Εικόνες που πανηγυρικά αναστηλώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο σε. Μητροπολίτης Αχαρνών, Ιλιού και Πετρουπόλεως
κ.Αθηναγόρας  κατά την υποδοχή
Εκείνη την ημέρα του 842 μ.Χ, έληξε η διαμάχη που κράτησε 116 χρόνια. Εκείνη την ημέρα η ενότητα είχε νικήσει τη διάσπαση, που έμεινε στην ιστορία ως Εικονομαχία. Ξεκίνησε το 726 μ.Χ, επί Αυτοκράτορος του Βυζαντίου Λέοντος Γ' του Ισαύρου. Είναι αξιοσημείωτο ότι απέναντι στην απόφαση του Αυτοκράτορα Λέοντος Γ' του Ισαύρου που διέταξε την καταστροφή των Ιερών Εικόνων, στάθηκε ένας Έλληνας Στρατηγός απ΄την Αθήνα ο Αγαλιανός.


Στην ίδια πόλη, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας εγκαινιάστηκαν οι διακρατικές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας για το επερχόμενο έτος 2016.



"Οι εικόνες είναι παγκόσμια Χριστιανικά σύμβολα" είχε διακηρύξει την εποχή της εικονομαχίας μια τεράστια μορφή της Ορθοδοξίας ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Ο ύμνος που ταιριάζει απόλυτα με το συμβολισμό της εικόνας της Παναγίας "Ίνα Ώσιν Εν" της Πατριώτισσας, είναι ο ύμνος που συνέθεσε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και είναι γνωστός ως η "Παγκόσμιος Δόξα".


«Τήν παγκόσμιον δόξαν,
τήν ἐξ ἀνθρώπων σπαρεῖσαν,
καί τόν Δεσπότην τεκοῦσαν,
τήν ἐπουράνιον πύλην,
ὑμνήσωμεν Μαρίαν τήν Παρθένον,
τῶν Ἀσωμάτων τό ἆσμα,
καί τῶν πιστῶν τό ἐγκαλλώπισμα·
αὕτη γάρ ἀνεδείχθη οὐρανός
καί ναός τῆς Θεότητος·
αὕτη τό μεσότειχον
τῆς ἔχθρας καθελοῦσα,
εἰρήνην ἀντεισῆξε,
καί τό βασίλειον ἠνέῳξε.
Ταύτην οὖν κατέχοντες,
τῆς πίστεως τήν ἄγκυραν,
ὑπέρμαχον ἔχομεν,
τόν ἐξ αὐτῆς τεχθέντα Κύριον.
Θαρσείτω, τοίνυν,
θαρσείτω λαός τοῦ Θεοῦ·
καί γάρ αὐτός
πολεμήσει τούς ἐχθρούς
ὡς παντοδύναμος»



Iωάννης Κορνιλάκης
Διευθύνων Σύμβουλος "Ελαία" μη κερδοσκοπικής εταιρείας
Συγγραφέας του έργου "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής"
Πρόεδρος του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Ελλάδος - Ρωσίας