Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο Άγιος της πολιτικής στο Παλαιό Φάληρο

 Ομιλία με θέμα τα 185 χρόνια ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους και τη συμβολή του Ι.Καποδίστρια σε αυτή, πραγματοποίησε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στον πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, ο συγγραφέας του Αγίου της πολιτικής κ.Ιωάννης Κορνιλάκης, προσκαλεσμένος του ομώνυμου Δήμου και του Δημάρχου κ.Διονύση Χατζηδάκη.

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρόν και ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Δένδιας, ο κ.Κορνιλάκης αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους, ότι παρά την ελλειπή πληροφόρηση του κράτους προς τα παιδιά, μέσα από όλες τις βαθμίδες της Παιδείας για την προσωπικότητα του Ι.Καποδίστρια, υπάρχουν στον Άγιο της πολιτικής ιστορικά ντοκουμέντα τα οποία φανερώνουν την ουσιαστική συμβολή του Έλληνα Κυβερνήτη. Αρχικά στην προετοιμασία του εδάφους για την Ελληνική Επανάσταση, στις στρατιωτικές του ικανότητες  για την διάσωση της Λευκάδος, τη διάσωση της Επανάστασης στο συνέδριο του Λάιμπαχ, την οργάνωση του Φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη και τέλος την κάθοδό του στην εξαθλιωμένη Ελλάδα, την ανάστασή της και τη μαρτυρική του θυσία για την στερέωσή της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση προβλήθηκε το  βίντεοκλιπ με τίτλο ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ το οποίο εμπνεύστηκε ο συγγραφέας από το τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου με το  τίτλο -Μελίνα-. Το θερμό χειροκρότημα και τα μπράβο είναι το λιγότερο που μπορεί να αντιληφθεί κανείς από την αποδοχή που είχε το βίντεο στον κόσμο. Άλλωστε οι 300,000 προβολές σε μόλις ένα μήνα αυτό μαρτυρούν..

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο της ομιλίας του συγγραφέα:



Επιμέλεια: Κωστούλας Βασίλης
Φωτογραφία: Μάριος Αρβανίτης