Blogger Widgets

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Σαν σήμερα τα Χριστούγεννα του 2010

Τέτοιες ημέρες Χριστουγέννων του 2010, ξεκίνησε το μικρό μας ιστολόγιο τη λειτουργία του. Είχαν περάσει λίγες μόνο ημέρες από την πρώτη παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Ιωάννη Κορνιλάκη με τίτλο "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.
Αν κι έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε, η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η πατρίδα μας κάνουν την ομιλία του ιερομονάχου και Προέδρου της "Ελαίας" π.Γεωργίου Αλευρά, πιο επίκαιρη από ποτέ. Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, Πρέσβεις και εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα παρακάτω λόγια ενότητος, τα οποία είχαμε δημοσιεύσει τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς με την έναρξη του ιστολογίου www.ioannis-kapodistrias.gr. Σήμερα κάνουμε ακριβώς το ίδιο γιατί το μήνυμα είναι διαχρονικό και πάντα επιτακτικό για την Ελλάδα και την παγκόσμια ειρήνη: 

Παρακάτω ένα τμήμα της ομιλίας στην Πρεσβεία της Ρωσίας (16-12-2010):

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, και ενόψει της Γέννησης του Θεανθρώπου θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και συνάμα ενότητας όλου του κόσμου, ένα μήνυμα που μεταφέρεται από τα λόγια της Αρχιερατικής Ευχής του Ιησού στις καρδιές όλων των ανθρώπων.
ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.
Αυτή ακριβώς την παρακαταθήκη της ενότητας όλου του κόσμου κάτω από τον Χριστό μας η Ελαία προσπαθεί να υπηρετήσει τα τελευταία 4 χρόνια.Το έργο της Ελαίας είναι έργο της ευλογίας του Θεού και έχει την ευλογία των Αγίων Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου των Αγιορειτών.Έχει τις ευχές του Σεβασμιοτάτου κ.κ Κυρίλλου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.
Μαθήτευσα δίπλα στον Γέροντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. ήμουν δίπλα του μέχρι το τέλος της ζωής του, παίρνοντας την ευλογία του. Είχε όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, το θαυματουργικό, της διόρασης , της προόρασης μα κυρίως της ΑΓΑΠΗΣ για τη σωτηρία όλου του κόσμου.
Όλα αυτά που διαδραματίζονται στις ημέρες μας τα προγνώριζε, όπως και εμείς χάρη σε αυτόν.Έβλεπε σημάδια ελπίδας για τον κόσμο και για αυτό σήμερα η Ελαία πρωτοστατεί μέσα σε αυτή τη συμφορά.
Είχε πει χαρακτηριστικά για την εποχή μας : "Θα μας τα φέρει έτσι ο Χριστός που θα δούμε όλοι το χάος μπροστά μας και θα πούμε "όλοι πλανηθήκαμε, όλοι πλανηθήκαμε, όλοι πίσω, όλοι πίσω". Τα ίδια έβλεπε τότε για σήμερα και ο Γέρων Παΐσιος.
Όμως άφησαν κάποιες συγκεκριμένες παρακαταθήκες που εμείς σήμερα τις υπηρετούμε με την καθοδήγησή τους. Έλεγε ο Γέρων Παΐσιος: "Είναι επιτακτική η ανάγκη στις μέρες μας, η προβολή ενός ιδανικού προτύπου ηγέτη. Και ο Γέρων Πορφύριος έβλεπε τον διχασμό των ανθρώπων σαν καταστροφή και πονούσε μέρα και νύχτα.


Για αυτό λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, για μισή ώρα περίπου ψέλλιζε στα χείλη του την Αρχιερατική Προσευχή του Ιησού Χριστού προς τους μαθητές , το ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ, αδιαλείπτως.Με αυτήν την ευχή πήγε στον αγαπημένο του Χριστό. Προσευχόταν συνεχώς για την ενότητα της Εκκλησίας και για την ενότητα όλου του κόσμου.
Το άγιον Όρος είναι ιστορία 1100 χρόνων περίπου. Είναι μέχρι σήμερα ο ζωντανός Χριστιανικός Πολιτισμός. Ο Πατήρ Παΐσιος έλεγε: "Πολλά μπορεί να προσφέρει το Άγιον Όρος στον σύγχρονο ταλαιπωρημένο κόσμο. Εκεί συνυπάρχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο αρμονικά, όπως και με το λαό της Ρωσίας και διατηρείται ζωντανά το ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.Σήμερα ο κ. Ιωάννης Κορνιλάκης, συγγραφέας του βιβλίου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εκπληρώνει την παρακαταθήκη του Γέροντος Παϊσίου που είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου ηγέτη, που δεν είναι άλλο από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Αλλά και τις παρακαταθήκες του Γέροντος Πορφυρίου, το ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.
Το έργο αυτό είναι ένα θαύμα του Χριστού. Είναι ένα θαύμα της Πίστεως, που αν έχουμε Πίστη ως κόκκου σινάπεως θα μετακινούμε όρη.
Η Ελλάδα ελπίζει για την σωτηρία της σε ένα θαύμα.
Η μικρή Ελαία είναι ένα θαύμα εδώ που έφτασε.
Η Ελλάδα 3000 χρόνια παράγει πολιτισμό από τον Όμηρο μέχρι σήμερα τη μικρή Ελαία
Ελλάδα φως του κόσμου
Σήμερα η μικρή Ελαία είναι μια μικρή εγγύηση στους λαούς της γης με το έργο της.
Ευχαριστώ πρωτίστως τον Κύριο Υμών Ιησού Χρίστο, την Κυρία Θεοτόκο και τους Αγίους μας, να μεταφέρω αυτά τα λίγα λόγια αγάπης της καρδιάς μου.
Εύχομαι το Δόξα Εν Υψίστοις Θεώ και επί Γης Ειρήνη, να έρθει στην ανθρωπότητα".

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς-16-12-2010