Blogger Widgets

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ελαία και Πολεμικό Ναυτικό

Με τις διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων 13/12 και στη  Σχολή Διοίκησης Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού 16/12 η "Ελαία" και ο Δ/νων Σύμβουλος και συγγραφέας κ.Ιωάννης Κορνιλάκης ολοκληρώνουν για το 2016 τις παρουσίες στις Ένοπλες Δυνάμεις με μία χρονιά άκρως εποικοδομητική αφού αξιωματικοί, επιτελείς και δόκιμοι γνώρισαν και εντρύφησαν πάνω στην ιστορική και μοναδική προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν μετά από προσωπική παρέμβαση του Α/ΓΕΝ κ.Γιακουμάκη ώστε το σύνολο του Π.Ν.  να γνωρίσει όσο καλύτερα μπορεί τον μαρτυρικό Κυβερνήτη μέσα από τις διαλέξεις του κ.Κορνιλάκη.

Ο συγγραφέας και στις δύο διαλέξεις αναφέρθηκε διεξοδικά στη συνδρομή του Ι.Καποδίστρια στην οργάνωση τότε της εμπορικής μας αλλά κυρίως πολεμικής μας ναυτιλίας. Ο ίδιος ασχολήθηκε προσωπικά με την οργάνωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΛΟΥ όπως ο ίδιος τον ονόμασε. Ο ίδιος επίσης ασχολήθηκε με την ίδρυση του Υπουργείου Ναυτικών, ο ίδιος ασχολήθηκε με τους βαθμούς των αξιωματικών, ο ίδιος με τον όρκο τους, ο ίδιος με τη δημιουργία Ναυστάθμου στον Πόρο, ο ίδιος με την ίδρυση Ναυτικού Νοσοκομείου κ.α.

Ο κ.Κορνιλάκης προσέφερε μετά το τέλος των διαλέξεων το συγγραφικό του έργο με τίτλο: "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής" προς τους Διοικητές των Σχολών και παρέλαβε και ως "τιμητικός δόκιμος" τον πηλίσκο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από τη Σχολή Διοίκησης Επιτελών το βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα για τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.









Επιμέλεια: Βασίλειος Κωστούλας | www.ioannis-kapodistrias.gr
Φωτογραφία: Μάριος Αρβανίτης | www.2manstyles.pro