Blogger Widgets

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ...

Του Ιωάννη Κορνιλάκη

Πολλοί ασχολήθηκαν με το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της πιο ιστορικής και συνάμα όμορφης πόλης της Ρωσίας της Αγίας Πετρούπολης. Αυτό που εγώ πληροφορήθηκα ειλικρινά με συγκίνησε και πιστεύω ότι στο εξής θα πρέπει να αποτελέσει παγκόσμιο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 

Μόλις έγινε το τρομοκρατικό μήνυμα, και ανεξάρτητα από τα άμεσα μέτρα που έλαβε και η Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης, αλλά και τα μέτρα που έλαβε για διευκόλυνση 10.000.000 ανθρώπων η Κεντρική Κυβέρνηση της Ρωσίας αξίζει να περιγράψουμε τι έκαναν οι ίδιοι οι άνθρωποι. 

Αμέσως το πρόβλημα του άγνωστου διπλανού τους έγινε και δικό τους πρόβλημα. Το μετρό σε λίγα λεπτά της ώρας έκλεισε. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Άρχισε μια καταιγίδα πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν είχε προηγούμενο. Άνθρωποι στα αυτοκίνητα τους γνωστοποιούσαν πού βρίσκονται, και πού κατευθύνονται. Γνωστοποιούσαν ότι διαθέτουν δύο, τρεις, τέσσερις θέσεις στο αυτοκίνητο τους και τις διαθέτουν προκειμένου να συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση τους. Οι οδηγοί ταξί άρχισαν αμέσως να εργάζονται πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν επίσης συμπατριώτες τους, κλείνοντας τα ταξίμετρα και προσφέροντας ακατάπαυστα δωρεάν κούρσες. Τα καφέ και τα εστιατόρια άνοιξαν τις πόρτες τους για να προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες καθυστέρησης τα πάντα δωρεάν. 

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν σε αυτή την Πόλη που βάφτηκε με αίμα, όπως και άλλες τον τελευταίο καιρό. 

Το ζητούμενο πια δεν είναι τι κάνουν οι τρομοκράτες.

Το ζητούμενο πια δεν είναι αυτοί που τους βάζουν...
 
Το ζητούμενο είναι η ανθρωπιά να θριαμβεύσει. 
Και η Αγία Πετρούπολη θριάμβευσε. 
Εύγε!!!