Blogger Widgets

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Γέρων Γεώργιος: "Στώμεν καλώς - Στώμεν μετά φόβου" | Αποκαλυπτική ομιλία στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης





Ομιλία του Ιερομονάχου Γεωργίου Αλευρά στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο στις 4-9-2016. Ο π.Γεώργιος από το Άγιον Όρος, ο οποίος 
συλλειτούργησε μετά των ιερέων του Ιερού Ναού, είναι πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, τον οποίο σημειολογικά ανέφερε ότι τον εγνώρισε στις 4 Σεπτεμβρίου 1985 και ημέρα Κυριακή. 

Στους προσκυνητές ο Ιερομόναχος Γεώργιος ανέφερε ένα άγνωστο σε πολλούς περιστατικό που έζησε ο πνευματικός του πατέρας Άγιος Πορφύριος πριν πολλά χρόνια. Σε επίσκεψή του στο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως ο Άγιος Πορφύριος βίωσε και είδε όσα είδε και έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος πριν από 2000 έτη περίπου. 

 

Ο Άγιος Πορφύριος είδε την Αποκάλυψη, είδε τις φοβερές στιγμές που ο Άγιος Ιωάννης έζησε μέσα στο ιερό σπήλαιο.

Ο π.Γεώργιος ανέφερε ότι ο Θεός έφερε τον Άγιο Πορφύριο στο Σπήλαιο για να δει ο ίδιος αυτά τα που πραγματικά έζησε ο Άγιος Ιωάννης αλλά και ως επιβεβαίωση ότι αυτά είναι αληθινά. Αναρωτήθηκε γιατί όμως αυτό να συμβεί στις ημέρες μας, διότι δεν υπάρχει μαρτυρία ότι κάποιος άνθρωπος του Θεού, είχε αυτή την εμπειρία του Αγίου Πορφυρίου, όλους αυτούς τους αιώνες. Μήπως γιατί φτάσαμε στα τελευταία όρια και ο Θεός έφερε έναν Άγιο άνθρωπο να τα δεί πρώτα ο ίδιος και μετά να μιλήσει στον κόσμο;

Ο π.Γεώργιος στο λόγο του ανέφερε τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου που είχε πει ότι θα δούμε όλοι οι άνθρωποι το χάος ολοζώντανο μπροστά μας και τότε θα πούμε όλοι, “Όλοι πίσω, όλοι πίσω πλανηθήκαμε”.


Ο Άγιος Πορφύριος με τον δικό του τρόπο έλεγε ότι η Αποκάλυψις γράφτηκε για να μην γίνει. Φυσικά προέτρεπε με τα λόγια του την ανθρωπότητα να επιλέξει άλλον δρόμο και όχι τον δρόμο της απώλειας και της αμαρτίας.

Ο π.Γεώργιος κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι: “Σκοπός του Ορθοδόξου Χριστιανού είναι ένα, Το αρχαίον κάλλος , να αποκτήσουμε το καθ’ ομείωσιν, να γινουμε όμοιοι οπως ο Θεος . Γι΄ αυτο μας έπλασε. Η Αποκαλυψη είναι γραμμενη για εμάς, για την Εκκλησία οτι ειμαστε σε κινδυνο αν δεν αγαπήσουμε τον Χριστό”.

Υ.Σ. Το άρθρο είναι αφιερωμένο στον Γέροντα Γεώργιο ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας την 8η Νοεμβρίου 2006 ημέρα Σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων και η κουρά του ως μοναχός είχε κανονιστεί από τον Άγιο Πορφύριο επίσης στις 8 Νοεμβρίου 1991. Τις ευλογίες του να έχουμε.