Blogger Widgets

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ιωάννης Κορνιλάκης: "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ..."

"Τα κόμματα διχάζουν...Οι ηγέτες δεν έχουν συμπόνοια"

Συμπληρώνονται αυτό το μήνα δύο χρόνια από την ομιλία του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου της "Ελαίας" ΑΜΚΕ κ.Ιωάννη Κορνιλάκη, στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, με θέμα τον Άγιο της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια.
Αναδημοσιεύουμε πάλι αυτή την ιστορική από κάθε άποψη ομιλία, η οποία διεξήχθη μεσούσης της κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και είναι η πλέον αποκαλυπτική για την τραγωδία του σύγχρονου Ελληνικού πολιτικού συστήματος, όπως αυτό συγκρίνεται εκ των πραγμάτων, με το ήθος και τον τρόπο που Κυβέρνησε ο πατέρας του Ελληνικού Έθνους, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΝΕΤΠεριγράφοντας με λίγα λόγια την ομιλία του κ.Κορνιλάκη θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στο συμπέρασμα ότι αν και αποτελεί μια ομιλία με έντονα ιστορικά και βιογραφικά στοιχεία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, παράλληλα αποτελεί πυξίδα για τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας. Άλλωστε το σχολείο της πολιτικής είναι η ιστορία, όπως ανέφερε ο κ.Κορνιλάκης και από αυτό πάσχει το σύγχρονο πολιτικό σύστημα, γι' αυτό άλλωστε ευδοκιμούν φαινόμενα τύπου "Ρεπούση" που χάριν μιας ανώδυνης Ελληνοτουρκικής προσέγγισης, θυσιάζονται αλήθειες της ιστορίας.
"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" δήλωσε ο κ.Κορνιλάκης, μέσα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής , όπου δύο φορές κατά το παρελθόν ακούστηκε ξανά αυτή η φράση (σ.σ: Χαρ.Τρικούπης, Ελ. Βενιζέλος ), αναφερόμενος στα ιδανικά και την πίστη των Ελλήνων σήμερα, που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη βαθύτατη πίστη του Ιωάννη Καποδίστρια που τον διέκρινε από την παιδική ηλικία μέχρι και τη στιγμή της δολοφονίας του.
"Τα κόμματα το μόνο που καταφέρνουν είναι να χωρίζουν τους Έλληνες σε μπλε, πράσινους, κόκκινους και ενίοτε σε μαύρους" ανέφερε ο κ.Κορνιλάκης συμπληρώνοντας ότι "οι ηγέτες μας βλέπουν μόνο νούμερα και δεν βλέπουν τις ανθρώπινες ψυχές. Δεν έχουν συμπόνια".  Συμπόνια είχε ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έδειξε με πράξεις, αφού ενέσκυψε  ο ίδιος στα προβλήματα του λαού και προκειμένου να ταΐσει αυτόν τον πεινασμένο λαό, έδωσε όλη του την περιουσία και έβαλε υποθήκη τα δικά του κτήματα στην Κέρκυρα, σε Έλληνα εφοπλιστή της εποχής, όταν αντίθετα οι σημερινοί πολιτικοί απομυζούν το λαό τους προκειμένου να είναι χορτάτοι αυτοί.

Σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, ο πρώτιστος στόχος για τον Ιωάννη Καποδίστρια όταν ήρθε, ήταν η διδασκαλία και η έμπνευσις, της Ορθοδόξου πίστεως στα παιδιά, δήλωσε ο κ.Κορνιλάκης. Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται για να γίνουν ενάρετα, να έχουν ήθος και διάκριση. "Αν συνηθίσεις να είσαι ενάρετος, αυτό θα είναι η δεύτερη φύση σου" ανέφερε ο συγγραφέας συμπληρώνοντας με νόημα ότι "αν συνηθίσεις να είσαι κλέπτης, αυτό θα είναι η δεύτερη φύση σου".

Κλείνοντας αναρωτήθηκε ο κ.Κορνιλάκης για τον παράδοξο ισχυρισμό των πολιτικών που τονίζουν τα τελευταία χρόνια, ότι "τα μέτρα είναι άδικα αλλά αναγκαία". Δεν γίνεται το άδικο να είναι αναγκαίο, ανέφερε ο συγγραφέας τονίζοντας ότι ιστορικά αυτό έγινε μόνο δύο φορές, όταν ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο άδικα, αλλά και όταν ο Χριστός άδικα σταυρώθηκε για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Ο κ.Κορνιλάκης, αφού παρέθεσε για πρώτη φορά στο κοινό τη φωνή της αείμνηστης καθηγήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ελένης Κούκου μέσα από δύο μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα, επειδή οι Έλληνες μετά από επιτυχίες όπως κατά των Περσών, των Οθωμανών και των Ιταλών, πάντα έπεφταν σε εμφύλιους σπαραγμούς, ευχήθηκε για την ομόνοια, την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ:


Η ομιλία του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου της "Ελαίας" ΑΜΚΕ κ.Κορνιλάκη Ιωάννη την 29η Νοεμβρίου 2012 στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας. ο Άγιος της πολιτικής". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επιμέλεια: Κωστούλας Βασίλειος