Blogger Widgets

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ιωάννης Καποδίστριας. Ο άγιος της πολιτικής στο Μαρούσι Α' ΜΕΡΟΣ

Α ΜΕΡΟΣ



Η παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης «Ιωάννης Καποδίστριας - Ο άγιος της πολιτικής» του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου της Ελαίας Αμκε κ.Ιωάννη Κορνιλάκη, στον Δήμο Αμαρουσίου την 30η Μαϊου 2012. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».
Στην κεντρική ομιλία ο κος Ιωάννης Κορνιλάκης παρουσίασε το έργο της μικρής Ελαίας για την ανάδειξη του προτύπου του Ιωάννη Καποδίστρια κυρίως μέσα από τις επιστολές του Κυβερνήτη (930 επιστολές), όπως επίσης και για το έργο με το σύνολο των επιστολών που πρόκειται να εκδοθούν και προλογίζεται από 5 Ορθόδοξα Πατριαρχεία, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Ρώσο Υπουργό των Εξωτερικών κ. Λαβρόφ, το Βασίλειο του Βελγίου, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλους φορείς.
Στην ομιλία, η οποία περιείχε πραγματικά ιστορικά διδάγματα-ντοκουμέντα από τη ζωή του δολοφονηθέντα Κυβερνήτη, αναδεικνύεται το ήθος, η σκέψη, η πίστη του Κυβερνήτη στον Θεό, το μεγαλειώδες έργο του σε όλη την Ευρώπη και επίσης τι όπλισε το χέρι των δολοφόνων του. Επίσης ακούστηκε και ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία της Καθηγήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κας Ελένης Κούκκου προς φοιτητές για την αγία προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και βίντεο με μια σύντομη αναδρομή των πεπραγμένων της Ελαίας.