Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γκρεμίζονται οι αγορές, καταρρέει το ευρώ




Νέα ημέρα μεγάλης αναταραχής στις αγορές, με αφορμή τα αρνητικά στοιχεία που προκύπτουν από μία σειρά δεικτών όπως οι εργοστασιακές παραγγελίες στην Ευρωζώνη και η βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα. Το ευρώ κυριολεκτικά καταρρέει προς τα 1,2330 δολάρια, ενώ τα χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλη πτώση.

Συγκεκριμένα, η πτώση στην Φρανκφούρτη είναι πάνω από 2,3%, το Παρίσι υποχωρεί κατά 1,4%, μικρότερη είναι η πτώση σε Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ κέρδη της τάξης του 0,8% καταγράφει η Μαδρίτη, η οποία έχει πιεστεί σημαντικά τις προηγούμενες μέρες.

Πάνω από 3% η πτώση σε Αθήνα. Προς τις 500 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται. Ρευστοποιήσεις με πτώση πάνω από 6% σε ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Eurobank. Πωλήσεις σε Μυτιληνμαίο με πτώση πάνω από 7%.

Μοναδική αντίσταση στον πίνακα των μετοχών η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που σημειώνει κέρδη 3,5%.

Την ίδια ώρα, φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ιταλικής και ισπανικής χρεοκοπίας, ενώ προφανώς δεν είναι άσχετο της γενικότερης κατάστασης το ότι τη Δευτέρα συναντώνται ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ
.

protothema.gr