Blogger Widgets

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνεχίζεται η λεηλασία των ελληνικών ορθόδοξων ναών στην Αλβανία

Συνεχίζεται η λεηλασία και οι βανδαλισμοί των ελληνικών ορθόδοξων ναών σε περιοχές όπου ζει η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία αφού χτες άγνωστοι εισήλθαν και έκλεψαν την εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Χειμάρρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομόνοιας «Εγκληματικά στοιχεία λεηλάτησαν το ναό και προκάλεσαν φθορές σε εικόνες ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας. Και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας έχουμε καταγγείλει παρόμοια περιστατικά, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν ποτέ συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και τη σύλληψη των δραστών.
Οι περιπτώσεις κλοπών σε ναούς και εκκλησίες αυξάνονται καθημερινά»

Όπως είναι φυσικό αναμένεται η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ καθότι η Αλβανία βρίσκεται σε αναμονή για την ένταξη της στην ΕΕ και η στάση της κυβέρνησης των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα αποτελεί έναν
από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ελληνική υποστήριξη του αλβανικού αιτήματος.

Πάντως έκπληξη θα προκαλούσε η αντίδραση των ελληνικών ΜΚΟ που αν και αποτελούν τους πρώτους υπερασπιστές των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων του κάθε παράνομου μετανάστη στην Ελλάδα, δεν έχουν δείξει ούτε μία φορά να τους απασχολούν τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr